Süteményeskert

Mindenmentes fagyik – 1. felvonás

Menthetetlenül nyár van. Jó, nem pont ebben a percben, mert éppen a megfagyás szélén állok, de két nappal ezelőtt a rekkenő hőség hívta életre ezeket a jeges csodákat. A jó hír, hogy fagyigép nem szükséges hozzájuk,  a rossz hír pedig, hogy nem lehet belőlük eleget készíteni, mert hamar elfogynak.

Eperfagyi

2 dl kókusztejszín

40 dkg eper

2-3 ek. eritrit (elhagyható)

Összebotmixerezzük úgy, hogy maradjanak benne kisebb-nagyobb eperdarabok, betesszük a fagyóba, néha megkeverjük, és kb. két óra alatt eléri a kívánt állagot.

P1190469

Csokifagyi

2 érett avokádó

2 dl kókusztejszín

5 púpos evőkanál kakaópor

3-4 ek. eritrit

Alaposan kikeverjük a hozzávalókat, majd ugyanúgy járunk el, mint az eperfagyinál. Fagyó, megkavar, 2 óra múlva kész is.

Banános mogyorófagyi

2 dl kókusztejszín

15 dkg mogyoró

2 banán (meghámozva kb. 15 dkg)

1 ek. méz

A mézen megkaramellizáljuk a mogyorót, majd aprítógépben simára keverjük az összes hozzávalót. Ezután jöhet a szokásos játék: fagyó, kavargatás, végül egy jó film, és némi fagyi. 😉

P1190515

 

További szösszenetekért, gyere a facebookra.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!