Menthetetlenül nyár van. Jó, nem pont ebben a percben, mert éppen a megfagyás szélén állok, de két nappal ezelőtt a rekkenő hőség hívta életre ezeket a jeges csodákat. A jó hír, hogy fagyigép nem szükséges hozzájuk, a rossz hír pedig, hogy nem lehet belőlük eleget készíteni, mert hamar elfogynak.
Eperfagyi
2 dl kókusztejszín
40 dkg eper
2-3 ek. eritrit (elhagyható)
Összebotmixerezzük úgy, hogy maradjanak benne kisebb-nagyobb eperdarabok, betesszük a fagyóba, néha megkeverjük, és kb. két óra alatt eléri a kívánt állagot.
Csokifagyi
2 érett avokádó
2 dl kókusztejszín
5 púpos evőkanál kakaópor
3-4 ek. eritrit
Alaposan kikeverjük a hozzávalókat, majd ugyanúgy járunk el, mint az eperfagyinál. Fagyó, megkavar, 2 óra múlva kész is.
Banános mogyorófagyi
2 dl kókusztejszín
15 dkg mogyoró
2 banán (meghámozva kb. 15 dkg)
1 ek. méz
A mézen megkaramellizáljuk a mogyorót, majd aprítógépben simára keverjük az összes hozzávalót. Ezután jöhet a szokásos játék: fagyó, kavargatás, végül egy jó film, és némi fagyi. 😉
További szösszenetekért, gyere a facebookra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: