Süteményeskert

Süssünk sósat! – gombás-szezámos keksz

A tegnapi csokitortázás után maradt még egy avokádó, amiből mindenképpen valami sósat szerettem volna készíteni. Mivel az avokádó nem igazán alkalmas sütésre, ezért a guacamole egy változata mellett döntöttem, és hogy ne mindig cukkinit és uborkát használjak „kenyérnek”, gyorsan összedobtam egy gombás-szezámos kekszet.

Ez a recept kenyérpótlónak is kiváló lehet azok számára, akik valami egészségesebb alternatívára vágynak. Ne várjuk, hogy magasra nőjön, hisz nincs benne sikér, ami a kelt tészta textúráját kialakítja, amolyan lepénykenyérként funkcionál, de a liszt úgyis csak üres kalória minimális tápanyaggal. Az üres kalóriákra kinek van szüksége? 🙂

P1170265

Gombás-szezámos keksz (cukor-, liszt- és tejmentes)


Hozzávalók:

2 evőkanál szeletelt mandula

2 evőkanál kókuszliszt

1 evőkanál szezámmag

1 tojás

1 evőkanál olvasztott vaj/kókuszzsír

1 marék csiperkegomba apró darabokra vágva

bors

köménymag

szárított petrezselyem

A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A hozzávalókat összegyúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és egy késsel előre „falatka-nagyságú” szeleteljük őket. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

P1170303

Guacamole

1 nagyon érett avokádó

1-2 gerezd fokhagyma

néhány csepp citromlé

bors

cayenne bors

szárított petrezselyem

Az avokádó húsát kikanalazzuk a héjából, és a fűszerekkel krémesre keverjük.

Ugye, hogy egészségesen is lehet nassolni? 😉

P1170288

További kulisszatitkokért, kövess a facebookon.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!