Jó rég volt már recept, pedig tevékenykedtem a konyhában. Vagy a teafőzési szokásaim nem izgalmasak? Megértem. Szerintem sem.
Úgy néz ki, túléltem az őszi náthát, feltámadtam a zombilétből, túl vagyok az első üzleti partnerem által okozott perpillanat hatalmasnak tűnő csalódáson, készülök életem első olyan konferenciájára, ahova kiállítóként megyek (az exhibicionista, ki-ha-én-nem énem jelentkezett helyettem…), és nagy kínnal-keservvel megfelelő ruhát is találtam, mert ugye egy nő szekrényében sosincs egy gönc sem, amit fel lehetne venni. Szegény mi. 😀
Szóval jövök-megyek, és néha eszem is. Bár szombaton úgy leforráztam a számat, hogy még mindig akad egy-két érzékeny sebes pont, ami miatt kizárólag meghatározott ph-jú, meghatározott textúrájú ételeket tudok enni felszisszenés nélkül (banán és csokitorta 😀 ), de azért próbálkozom mással is. Most például bio mangalicavirslivel lenmagos tésztába bugyolálva. Eléggé bétaváltozat, ti tuti szebben megcsináljátok, de a tészta szerintem rendben van. Az eredeti terv szerint egy vékonyabb csíkot futtattam volna végig a virslin, de a tészta ezt nem hagyta. Szóval úgy puzzle-öztem rá a tésztát. De azért fincsi így is. Frissen különösen.
Bio mangalicavirsli lenmagos tésztába bugyolálva
hozzávalók 10 darabhoz
10 darab bio mangalicavirsli
25 dkg tápiókakeményítő
15 dkg kókuszliszt
15 dkg szezámpehely
2 tk. útifűmaghéj
5 tojás
4 dkg kókuszzsír
kb. 1 dl víz (de annyi, amennyi kell, hogy a tésztát jól össze tudd gyúrni)
1 csipet
1 tojássárgája + lenmag
A liszteket, a keményítőt, a tojást és a sót összekeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható, de nem ragacsos masszát kapjunk. Ha ez megvan, nincs más hátra, mint a virsliket egyesével bevonni a tésztával, majd a tetejüket a tojássárgával megkenni, lenmaggal megszórni, és betenni a sütőbe. Kb. 20 perc alatt 170 fokon meg is sül.
Amire figyelj oda, hogy a tésztát lazán és vastagon tekerd rá a virslire, mert sülés közben nőni fog, és megreped a tészta. Én sajnos így jártam. 🙁
Tetszett ez a bejegyzés? Gyere velem a facebookra is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: