Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy azon ritka szerencsés emberek közé tartozom, akik megtalálták azt, ami kirángatja őket a mókuskerékből, és, ami egy fárasztó, egész nap rohangálós és dolgozós csütörtököt is ünnepnappá varázsol.
A mai süti története… Ne kérdezze senki, hogy jutott eszembe, hogy pont ezt a párost kellene kipróbálni, de amikor eszembe jutott, akkor… hát, akkor annyira izgatta a fantáziámat, hogy a mára tervezett édességet elnapoltam, helyette pedig sütöttem epres-chillis brownie-t. Mostanság amúgy is komfortzóna-tágításon dolgozom, amibe abszolút belepasszol ez a nem megszokott ízvilágú sütemény.
Próbáld ki, és garantáltan szerelembe esel vele! 😉
Epres-chillis brownie (cukor-, liszt- és tejmentes)
6 tojás
20 dkg darált mandula vagy mandulaliszt
6-7 dkg kókuszzsír vagy vaj
4 nagyon púpos epor)vőkanál holland kakaópor (holland kakaópor hiányában vagy 10 dkg étcsoki és 2 evőkanál kakaó)
1 evőkanál méz
1 kávéskanál chilli
A tetejére:
10 dkg kókuszzsír
2-3 evőkanál kakaópor
eper minden mennyiségben
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A kókuszzsírt megolvasztjuk, a tojásokat feltörjük, és a kókuszzsírral és a mézzel kikeverjük. A mandulát és a kakaóport belekeverjük, és nem feledkezünk a mai műremek szívéről és a lelkéről: a chilliről. Nem kell sajnálni, persze túlzásba sem kell esni, de ha jól összekeverjük, akkor nem kell attól félni, hogy majd bizonyos falatok ehetetlenül csípősek lesznek, míg máshol nem lehet érezni. Tepsibe borítjuk, és 20-25 perc alatt megsütjük.
Míg hűl, az epreket vékony szeletekre vágjuk, és hogy stabilan megálljanak a tésztán, készítünk alá egy csokiréteget. Abból úgysem elég sosem. 🙂 A kókuszzsírt felolvasztjuk, csomómentesre keverjük a kakaóporral, és ráhalmozzuk erre a csokis csodára. Erre pedig ráfektetjük az epreket, és voilá, kész is. Ezzel a sütivel akár pasizni is lehet. 😀
További szösszenetekért, gyere a facebookra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: