A floridai Destinbe vetett a Jóisten. Vagy én magamat. Ezt a kérdést illetően még nem sikerült dűlőre jutnom. Destinről annyit kell tudni, hogy pindurka város a Mexikói-öböl tetején. Az évek során egyre felkapottabb nyaralóhellyé vált (az amerikaiak körében, az európaiak döntő többsége tuti nem hallott róla – én sem tudtam, hogy eszik-e vagy isszák egészen addig, amíg egy családtagunk ide nem költözött), elképesztő mennyiségű pénzt invesztálnak a környék fejlesztésére. Ami Destint kiemeli az óceánmenti városkák közül, hogy híresen gyönyörű a partja – sokkal szebb, mint például Miamié.
Mióta itt vagyok, sütöttem már brownie-t, ami roppant jól sikerült. Ma reggel pedig négy óra alvás után kilökött az ágy magából (nem tudom, mi baja velem, nem hagy aludni mostanság), és hogy elüssem valamivel az időt, bekapcsoltam a sütőt. Nem saját recept, az eredeti ötlet a Simple Roots Wellness blogról származik. A tölteléken kicsit változtattam, de a tészta valami hihetetlenül finom. Engem a kekszrésze a skótok shortbreadjére emlékeztet.
Csokis-áfonyás kosárkák
2:1 arányban (én bögrével mértem) összekevertem mandulalisztet és nyílgyökérlisztet. 1 evőkanál mézzel, 1 evőkanál eritrit-stevia keverékkel, néhány csepp citromlével, és annyi vajjal/kókuszzsírral, amennyit felvesz a tészta, összegyúrtam. Amíg a töltelék elkészült, hűtőbe tettem.
1 nagy bögre áfonyát összepasszíroztam. 1 evőkanál mézzel elkezdtem főzni, majd beletördeltem 2 csík étcsokoládét. Amikor a csoki megolvadt, 1 evőkanál nyílgyökérliszttel sűrítettem.
Előmelegítettem a sütőt. 200 fokra. Diónyi tésztadarabokból kosárkákat fabrikáltam, mindegyikbe 1-1 teáskanálnyi csokis áfonyát tettem, majd a sütőbe toltam kb. 17 percre. (Nem légkeveréses sütő.)
Már csak egy kis fagyi kellene hozzá, és tökéletes lenne az ízorgia.
Az eredeti receptet itt találjátok! http://simplerootswellness.com/blueberry-thumbprint-cookies/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: