Süteményeskert

Fánk (glutén-, tej- és cukormentes)

Ez a második fánk receptem. Lesz egy harmadik is, az tojásmentes lesz, de kell még egy próbasütés. Nem tudtam eldönteni, hogy az első változata bejövős-e vagy sem.

 

P1210947

Fánk

(hozzávalók 6 darabhoz)

2 darab bolti M-es tojás

4 deka kókuszreszelék

6 deka mandulaőrlemény

1 deka eritrit

(kókusz)zsír a sütéshez

A kókuszreszelék aprítóval amennyire tudjuk finomra daráljuk. Ha erre nincs lehetőségünk, nem dől össze a világ. 🙂 Az eritritet is – ha tudjuk – porrá daráljuk. Ezután mindent összekeverünk egy tálban, hogy egy nagy gombócot kapjuk. (ha már a Gombócnál tartunk -> hallgassátok meg 🙂 )

A zsírt felforrósítjuk

Kb. diónyi darabkákat csípünk és, amiket összegombócolunk, és a tenyerünkkel szétlapítunk. Ne legyen túl vastag, mert elég lassan sül át, ha vastag. Egy fakanál végével lyukat nyomunk a közepébe, és irány a forró zsír. Alacsony lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük, és kezdődhet a fánkozás. 🙂

P1210950

 

P1210932

Tetszett ez a bejegyzés? Gyere velem a facebook-ra is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!