Ez a második fánk receptem. Lesz egy harmadik is, az tojásmentes lesz, de kell még egy próbasütés. Nem tudtam eldönteni, hogy az első változata bejövős-e vagy sem.
Fánk
(hozzávalók 6 darabhoz)
2 darab bolti M-es tojás
4 deka kókuszreszelék
6 deka mandulaőrlemény
1 deka eritrit
(kókusz)zsír a sütéshez
A kókuszreszelék aprítóval amennyire tudjuk finomra daráljuk. Ha erre nincs lehetőségünk, nem dől össze a világ. 🙂 Az eritritet is – ha tudjuk – porrá daráljuk. Ezután mindent összekeverünk egy tálban, hogy egy nagy gombócot kapjuk. (ha már a Gombócnál tartunk -> hallgassátok meg 🙂 )
A zsírt felforrósítjuk
Kb. diónyi darabkákat csípünk és, amiket összegombócolunk, és a tenyerünkkel szétlapítunk. Ne legyen túl vastag, mert elég lassan sül át, ha vastag. Egy fakanál végével lyukat nyomunk a közepébe, és irány a forró zsír. Alacsony lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük, és kezdődhet a fánkozás. 🙂
Tetszett ez a bejegyzés? Gyere velem a facebook-ra is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: