Néhány édességmentes nap után, rájöttem, hogy ez nem élet így, és kell valami… Valami, ami nem túl édes, de gyümölcsös, könnyed, színes… Hosszas gondolkodás után végül a jaffa/mirinda/fanta szeletre esett választásom, és ezt paleolizáltam.
Egyszerű, szép és finom. Kell ennél több?
Majdnem, mint a fanta-szelet
hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához
4 tojás
3 ek. mandulaliszt
1 ek. kakaópor
2-3 ek. eritrit
60 dkg totu
10 dkg kókuszzsír/vaj
5 ek. eritrit
fél citrom leve
4 db lédús narancs (kb. 80 dkg)
10 g zselatin
A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét az eritrittel habbá verjük (ne legyen túl kemény), a sárgát a mandulaliszttel és a kakaóporral összekeverjük, és ehhez adagoljuk a fehérjét. A tortaformát kókuszzsírral kikenjük, elegyengetjük a masszát, és irány a sütő. Kb. 12-15 perc alatt készre sül.
Mivel a totu zsírtartalma meglehetősen alacsony, ezért kókuszzsírral (akinek belefér, vajjal), valamint az eritrittel és a citromlével krémes masszává dolgozzuk. Én az aprítógépemmel csináltam, kb. három részletben.
Ha a tészta kihűlt, eloszlatjuk rajta a krémet (szép magas lesz 🙂 ).
A narancsok levét kifacsarjuk. Én a facsarón fennmaradó gyümölcshúst, a totus massza tetejére tennem ártani, nem árt alapon. A tortaforma karimáját visszatettem a süti köré, hogy majd a narancslé ne folyjon le.
A narancslében a zselatint melegítés közben csomómentesre keverjük. Várunk egy kicsit, hogy hűljön (én ilyenkor fel szoktam venni egy kanálnyi dermedni szánt folyadékot, hogy ellenőrizzem, hogy biztosan meg fog-e kötni… jártam már úgy sajnos, hogy valamit benéztem :S), majd az egészet a torta tetejére borítjuk. Irány a hűtő, 2-3 óra pihengetés után fogyasztható. 😉
Tetszett ez a bejegyzés? Gyere velem a facebook-ra is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: