Trüffel paleó módra

Aki azt hitte, hogy a trüffelnek nincs paleó-kompatibilis változata, az tévedett. Mert van. Ráadásul pofonegyszerű elkészíteni. Mondjuk, ahhoz, hogy szép is legyen kell némi gyakorlat, de első alkalommal nem is vártam csodát.

Karácsony körül még tuti elő fogom venni ezt a receptet, gourmand-oknak kiváló gasztroajándék lehet! 🙂

Trüffel paleó módra

30 dkg étcsoki (két tábla 70%-ost és egy tábla 90%-ost használtam)

1 dl kókusztejszín

fél narancs leve

fél dl kávé

fahéj és apróra zúzott mandula a forgatáshoz

Kétféle trüffelt készítettem: fahéjas narancsost és mandulás kávésat.

Ehhez a kókusztejszínt egy lábasban borítjuk, a csokit kis darabokra törjük, és addig kevergetjük, amíg egy folyékony masszát nem kapunk. Ezután megfelezzük a csokit, az egyikbe belefacsarjuk a narancs levét, a másikhoz a kávét adjuk hozzá.

Kb. egy-másfél órára a hűtőbe tesszük, hogy kihűljön. Néha nézzük rá, keverjük át, nehogy teljesen visszadermedjen , mert akkor nem tudunk golyókat formázni. Golyóbisokat készítünk, a narancsosokat a fahéjba, a kávésat a zúzott mandulába forgatjuk. Egy kis időre visszatehetjük a hűtőbe, de egyébként kész is. :))

Tetszett ez a bejegyzés? Gyere velem a facebookra is!

Tovább a blogra »