Süteményeskert

Világjáró muffinok

Még júniusban történt, hogy pünkösdkor Erdélyben voltam két nagymamámmal (technikailag csak az egyikük az, de… ez komplikált. A lényeg, hogy három nagymamám, és két keresztapám van. Mondom. Komplikált. :D), és mikor hajnalok hajnalán hazaestem, a talpaim még égtek a vágytól, hogy menjenek. Világot látni. Utazni. Tök mindegy hova, csak el Debrecenből valami újat, valamit mást látni. Így történt, hogy felléptem az egyik légitársaság honlapjára, hogy elfogadható árú jegyet keresek. Brüsszel jó lesz? Jó. Szeptember közepe? Jó. Akkor foglaljunk.

Szóval így lehetséges, hogy ez a bejegyzés most Belgiumban íródik, és hogy a muffinjaim egészen Nyugat-Európáig jutottak.

Nem ez az első utam Belgiumba, hanem a negyedik talán, szóval szinte ismerősként járok itt. Annál is inkább, mert azt már korábban is említettem, egy évig éltem Hollandiában, és Belgium északi része nagyon sok hasonlóságot mutat a szomszédjával. Hasonló stílusban épült házak, csatornák, hajók, kikötők… Még mielőtt útnak indultam volna, egy barátom mondta, hogy biztos jól fogom érezni magam, elvégre nosztalgiázhatok egy kicsit.

Szó mi szó, jelentős időszaka volt az életemnek az az egy év, amit Oosterhoutban töltöttem, nagyon sok felejthetetlen nagyszerű pillanatot éltem át Hollandiában, volt amikor végtelenül magányosnak éreztem magam, és nem utolsó sorban mindezek mellett nagyon sokat tanultam. Magamról, az életről, ja, és persze arról is, hogy mi fán terem a Legionella. Bár utóbbi a leglényegtelenebb. Igen, rengeteg érzés, emlékfoszlány rohamozott meg most, és annak ellenére, hogy amikor hazaköltöztem, meg voltam róla győződve, hogy még visszatérek hamarosan, ma már ez a láz lecsillapodott, mert megtaláltam otthon a számításaimat. Tudom, mit szeretnék csinálni, kivel szeretnék lenni forever together. Több nem is kell.

Na jó. Néhány muffin jöhet. A waffeltől begyullad a vállam.

Banános-totus muffin

hozzávalók 6 darabhoz:

20 dkg banán

10 dkg totu

5 dkg mandulaliszt

10 dkg szezámpehely

5 dkg kókuszzsír

2 tojás

1 kk. útifűmaghéj

Aszalt szilvás-csoki muffin

hozzávalók 6 darabhoz:

10 dkg szezámpehely

5 dkg mandulaliszt

5 dkg apróra vágott aszalt szilva

5 dkg olvasztott csoki

5 dkg kókuszzsír

2-3 dkg eritrit

3 tojás

1 kk. útifűmaghéj

Az elkészítését talán nem is nagyon kell részleteznem. Muffinonként egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, muffinformába kanalazzuk őket, és 150 fokon 25-30 percen keresztül sütjük.

10390440_321187601393362_3891266354070053197_n

Tetszett ez a bejegyzés? Gyere velem a facebookra is!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!