Valamelyik este beszélgettem egy volt-csoporttársammal, és valahogy szóba került a madártej. Befészkelte magát a gondolataim közé (jó madár módjára), míg végül tegnap este nekiveselkedtem. Néhány alapanyag, fél óra, és egy éjszaka a hűtőben. Több nem is kell. 🙂
Madártej
2 dl kókusztejszín (Cocomas pl.)
4 dl víz
2 M-es tojás
1-2 ek eritrit
1 csipet só
fél rúd vanília
1 csipet fahéj
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből a sóval kemény habot verünk.
Egy edényben feltesszük főni a hígított kókusztejszínt. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, hozzáadjuk a rúddal együtt a tejhez, eritrittel édesítjük.
Amikor forr, lejjebb vesszük a gázt, és egy kanál segítségével habgaluskákat szaggatunk. Mindkét oldalukat megfőzzük, majd egy tányéron hagyjuk őket kihűlni.
Ha elfogyott a tojáshab, a tojássárgákat felverjük, egy kevés tejjel hígítjuk, majd folytonos kavargatás mellett hozzáöntjük a tejhez.
Hagyjuk kihűlni, a habocskákat visszatesszük a tejre, hadd úszkáljanak kedvükre, és egy csipet fahéjjal megszórva örömködünk a kókuszízű madártejünknek. 😉
Tetszett ez a bejegyzés? Gyere velem a facebookra is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: