Süteményeskert

Madártej kókusztejből

Valamelyik este beszélgettem egy volt-csoporttársammal, és valahogy szóba került a madártej. Befészkelte magát a gondolataim közé (jó madár módjára), míg végül tegnap este nekiveselkedtem. Néhány alapanyag, fél óra, és egy éjszaka a hűtőben. Több nem is kell. 🙂

madártej1

Madártej

2 dl kókusztejszín (Cocomas pl.)

4 dl víz

2 M-es tojás

1-2 ek eritrit

1 csipet só

fél rúd vanília

1 csipet fahéj

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből a sóval kemény habot verünk.

Egy edényben feltesszük főni a hígított kókusztejszínt. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, hozzáadjuk a rúddal együtt a tejhez, eritrittel édesítjük.

Amikor forr, lejjebb vesszük a gázt, és egy kanál segítségével habgaluskákat szaggatunk. Mindkét oldalukat megfőzzük, majd egy tányéron hagyjuk őket kihűlni.

Ha elfogyott a tojáshab, a tojássárgákat felverjük, egy kevés tejjel hígítjuk, majd folytonos kavargatás mellett hozzáöntjük a tejhez.

Hagyjuk kihűlni, a habocskákat visszatesszük a tejre, hadd úszkáljanak kedvükre, és egy csipet fahéjjal megszórva örömködünk a kókuszízű madártejünknek. 😉

madártej

 

Tetszett ez a bejegyzés? Gyere velem a facebookra is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!