Itt az ősz, aminek én úgy örülök. Lassacskán előkerülnek a szekrényből a ballonkabátok, a szép sálak, a kényelmes csizmák, jönnek a ködös reggelek, a természet száz meg száz színben pompázik, és minden mintha kicsit csendesebbé válna. Szeretem az őszt. Egészen addig, míg el nem kezd szakadni az eső. De az évszaktól függetlenül utálom.
Ha már ősz, akkor hoztam egy sütit, amit nagyon gyorsan el lehet készíteni. (De tudjátok, hogy én a gyorsan elkészíthető finomságok híve vagyok. 🙂 )A sós karamell az én mániám, akinek a méz nem fér bele, hagyja ki nyugodtan, anélkül is finom. De vele különösen. 😉
Sós karamelles körtelepény
4 tojás
4 ek. mandulaliszt
3 ek, eritrit
2 nagyobb érett, lédús körte
1 csipet fahéj
1 ek. kókuszzsír
2 ek. méz
2 ek. kókusztejszín
1 jó nagy csipet só
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét az eritrittel kemény habbá verjük. A sárgákat a mandulaliszttel és a fahéjjal csomómentesre keverjük, és a habot óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (20*25) borítjuk a masszát.
A körtét meghámozzuk, és felszeleteljük. A szeleteket egymás után szorosan a tésztára tesszük. Ízlés szerint szeletelt mandulával megszórjuk. Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A kókuszzsírt a mézzel együtt egy lábasban megkaramellizáljuk, majd mikor szép a színe, alacsony lángon hozzáadjuk a kókusztejszínt és a sót. Vigyázzunk, mert ilyenkor elkezd habzani, nehogy kifusson vagy megégessük a kezünket.
Ha megsült a süti, rácsorgatjuk a karamellt. Várunk, aztán fel lehet falni. 🙂
Tetszett ez a bejegyzés? Gyere velem a facebookra is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: