Augusztus 20-ával a nyarat elvágják. Tegnap még volt, ma már nincs. És mivel a megfagyás szélén álltam, gondoltam, begyújtom a sütőt, összedobok valami két perces süticskét, aztán pedig jöhet a bevackolódás és olvasás. Bár lehet, hogy a szakdolgozatírással jobban járnék…
(Azt inkább csak zárójelben, hogy reggel a buszon azon méláztam, hogy trüffelt kellene megpróbálni készíteni, és mikor kivettem a sütőből a kekszeket akkor jutott eszembe, hogy ennek semmi köze a trüffelhez. 😀 Szóval készüljetek, jön a hideg meg a karácsony, én pedig bon-bon gyártásba kezdek. Ha el nem felejtem. :D)
Csokis keksz (glutén-, cukor- és tejmentes)
Hozzávalók 10 darabhoz:
2 tojás
1 marék törökmogyoró
2 kisebb banán
2 ek. mandulaliszt (darált mandula is jó)
1 ek. kókuszliszt
fél marék mazsola (opcionális)
4 dkg kókuszzsír/vaj
3 kocka étcsoki
A törökmogyorót egy serpenyőben megpirítjuk.
Az egyik banánt egy villával pépesítjük, hozzáütjük a tojásokat, belereszeljük a csokit. Összedolgozzuk őket. Belekeverjük a vajat, majd a liszteket. Végül a mazsolát és a törökmogyorót is beledolgozzuk a masszába. Kanállal halmocskákat készítünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A másik banánt vékony szeletekre vágjuk, és mindegyik tetejére teszünk egyet-egyet. 180-200 fokon kb. 15 perc megsül. (Tűpróbát érdemes végezni.)
Tetszett ez a bejegyzés? Gyere velem a facebookra is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: