Süteményeskert

Banános-csokis keksz

Augusztus 20-ával a nyarat elvágják. Tegnap még volt, ma már nincs. És mivel a megfagyás szélén álltam, gondoltam, begyújtom a sütőt, összedobok valami két perces süticskét, aztán pedig jöhet a bevackolódás és olvasás. Bár lehet, hogy a szakdolgozatírással jobban járnék…

(Azt inkább csak zárójelben, hogy reggel a buszon azon méláztam, hogy trüffelt kellene megpróbálni készíteni, és mikor kivettem a sütőből a kekszeket akkor jutott eszembe, hogy ennek semmi köze a trüffelhez. 😀 Szóval készüljetek, jön a hideg meg a karácsony, én pedig bon-bon gyártásba kezdek. Ha el nem felejtem. :D)

Sülőben *.*

Sülőben *.*

Csokis keksz (glutén-, cukor- és tejmentes)

Hozzávalók 10 darabhoz:

2 tojás

1 marék törökmogyoró

2 kisebb banán

2 ek. mandulaliszt (darált mandula is jó)

1 ek. kókuszliszt

fél marék mazsola (opcionális)

4 dkg kókuszzsír/vaj

3 kocka étcsoki

A törökmogyorót egy serpenyőben megpirítjuk.

Az egyik banánt egy villával pépesítjük, hozzáütjük a tojásokat, belereszeljük a csokit. Összedolgozzuk őket. Belekeverjük a vajat, majd a liszteket. Végül a mazsolát és a törökmogyorót is beledolgozzuk a masszába. Kanállal halmocskákat készítünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A másik banánt vékony szeletekre vágjuk, és mindegyik tetejére teszünk egyet-egyet. 180-200 fokon kb. 15 perc megsül. (Tűpróbát érdemes végezni.)

banáns

 

 

Tetszett ez a bejegyzés? Gyere velem a facebookra is!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!