Végre véget ért a vizsgaidőszak, az összes vizsga sikeresen teljesítve. Mi következik ebből? Süti. És nem akármilyen.
Csokitorta (liszt-, cukor- és tejmentes)
18 centis kapcsos tortaformához:
2 tojás
1,5 ek. mandulaliszt
1 ek. kakaópor
1 ek. eritrit
1 csipet só
kicsi kókuszzsír
4 dl kókusztejszín
15 dkg kakaópor
1-2 ek. eritrit
a tetejére gyümölcs, ami éppen kéznél van
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjék az eritirittel és a sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a liszttel és a kakaóporra kikeverjük, majd a habot óvatosan beleforgatjuk. A tortaformát kókuszzsírral kikenjük, hogy ne ragadjon le a piskóta, a masszát elegyengetjük, majd. kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A kókusztejszínt a kakaóporral és az eritrittel kis láng fölött csomómentesre keverjük.
Megvárjuk, hogy a piskóta kihűljön, majd a csokikrémet eloszlatjuk rajta. A karima maradjon, kicsit folyhat, de a hűtőben majd megdermed. Rápakoljuk a gyümölcsöket, és éjszakára a hűtőbe költöztetjük. Másnap örömködünk neki. 🙂
Tetszett ez a bejegyzés? Gyere velem a facebookra is!