Süteményeskert

Csokitorta (liszt-, cukor- és tejmentes)

Végre véget ért a vizsgaidőszak, az összes vizsga sikeresen teljesítve. Mi következik ebből? Süti. És nem akármilyen.

csokitorta1

Csokitorta (liszt-, cukor- és tejmentes)

18 centis kapcsos tortaformához:

2 tojás

1,5 ek. mandulaliszt

1 ek. kakaópor

1 ek. eritrit

1 csipet só

kicsi kókuszzsír

4 dl kókusztejszín

15 dkg kakaópor

1-2 ek. eritrit

a tetejére gyümölcs, ami éppen kéznél van

A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjék az eritirittel és a sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a liszttel és a kakaóporra kikeverjük, majd a habot óvatosan beleforgatjuk. A tortaformát kókuszzsírral kikenjük, hogy ne ragadjon le a piskóta, a masszát elegyengetjük, majd. kb. 15 perc alatt készre sütjük.

A kókusztejszínt a kakaóporral és az eritrittel kis láng fölött csomómentesre keverjük.

Megvárjuk, hogy a piskóta kihűljön, majd a csokikrémet eloszlatjuk rajta. A karima maradjon, kicsit folyhat, de a hűtőben majd megdermed. Rápakoljuk a gyümölcsöket, és éjszakára a hűtőbe költöztetjük. Másnap örömködünk neki. 🙂

csokitorta

csokitorta2

Tetszett ez a bejegyzés? Gyere velem a facebookra is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!