Nagyon ritkán nézek tévét. Nem köt le, nem érdekel, és különben sincs a konyhában készülékünk, a nappaliban pedig nem lehet tésztát gyúrni. Asszem nem értékelnék. 😀
Ma azonban azon ritka alkalmak egyike volt, hogy bekapcsoltam a csodadobozt, és pont elcsíptem a Glee-t. Régebben néztem, és nagyon drukkoltam, hogy Emma és Will összejöjjenek, de valahogy abbamaradt a lelkesedésem. Na, ma éppen az a rész volt, amikor Sue edző felregisztrált valami társkeresőre, hogy majd jól bepasizik, de miután megadta a paramétereit és az elvárásait, a rendszer azt dobta ki, hogy saját maga számára saját maga a tökéletes partner. Ezután elkezdte szervezni az esküvőjét saját magával, énekeltek, meg mit tudom én, nem néztem végig.
Hogy ennek mi az apropója?
Hogy tegnap, amikor megsütöttem a palacsintákat, megtöltöttem őket, elkészültek a képek, arra jutottam, hogy ha nem vesz senki feleségül belátható időn belül, az lesz a legjobb, ha saját magammal kelek egybe, és akkor minden reggel ilyen palacsintakölteményekkel fogom magam meglepni. 😀
Ezeket egyébként elvittem ma egy barátomnak, akitől azt a visszajelzést kaptam, hogy marhajó, és hogy a kollégájának csorgott a nyála. Megértem. 😀
Figyelem!
A recept tápiókakeményítőt tartalmaz, ami sokaknál nagy kérdőjel. Szendi szerint belefér a paleóba, és ha nem viszed túlzásba a fogyasztását, akkor hébe-hóba nyugodtan süss ilyen palacsintát. Ha nagyon szigorúan veszed, akkor javaslom a tojáspalacsintát addig, amíg nem találok ki egy keményítőmentes receptet.
Palacsinta (liszt-, cukor- és tejmentes)
kb. 10-12 darab
3 tojás
3 dl víz
3 púpos ek. tápiókakeményítő
4 púpos ek. mandulaliszt
2 ek. eritrit
kókuszzsír a sütéshez
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük. Adunk hozzá egy kis vizet, majd keményítőt valamint lisztet, és csomómentesre keverjük. Addig öntögetjük a vizet, és kanalazzuk a száraz hozzávalókat, míg el nem fogynak. A masszát csomómentesre keverjük. Állagában olyannak kell lennie, mint a hagyományosnak. Nekem nagymamám úgy tanította, hogy a tejtől sűrűbb, de a tejföltől hígabb a tökéletes massza.
A palacsintasütőt kókuszzsírral kikenjük, hogy tuti ne ragadjon le. A töltelékhez totut egy kis eritrittel és őszibarackkal összeturmixoltam, így megvolt a túrós palacsinta-feeling.
Az eredeti recept, ahonnan az arányokat vettem a Pillecukorkák blogon található.
Tetszett ez a bejegyzés? Gyere velem a facebookra is!
Szia!
Elkészítettem a palit, nagyon fincsi lett. Ez az első paleo palacsintám, ami nem szakadt szét és ízre is olyan, mint a rendes. Köszönöm a receptet! 🙂
Szia!
Ez teljesen olyan, mint a hagyományos. Nem törik, nem szakad, szépen sül, ha kevesebb, ha több tésztát öntesz a palacsintasütőbe.
Nyugodt szívvel ajánlom! 🙂
Ha kipróbáltad, meséld el, hogy sikerült. Örülnék a visszajelzésnek. 🙂
Szia Barbi!
Én mindig gesztenyeliszt és tökmagliszt keverékéből készítettem palacsintákat. (A paleovitalon van fent egy kétlisztes paleocsinta receptje.) Igaz, miután kihűlt (nem) kissé törékennyé vált, valószínűleg a tésztába kevert kókuszzsír miatt. A palacsintáddal kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogyan viselkedik miután kihűlt? Olyan marad, mint melegen és mint a klasszikus “nagyanyáink” palacsintáit szép vékonyan is ki lehet sütni? Nincs itthon tápiókakeményítő és ezelőtt még sosem használtam, de kokettálok a recepteddel, mert nagyon tetszik. 🙂 Köszönöm a válaszod!