Süteményeskert

Mindenmentes muffin

A múlt hét a próbálkozások hete volt. Annyira szerettem volna valami finomat és szépet sütni, annyira rágörcsöltem a dologra, hogy a végeredmény sok kiborogatott krém meg két fogjuk rá, hogy finom, de semmiképp nem szép sütemény lett. Na, mindegy, fordult elő már ilyen másokkal is. Legalábbis bízom benne. 😀

Vasárnap nagy konyhatündérkedésben voltam, (és akkor ez a reklám helye, mert amint megálmodom végre a tökéletes címet, elindítom az általam kreált paleó ebéd- és vacsiötleteket összegyűjtő blogomat 🙂 ), és összedobtam egy muffint. És örömmel jelentem, hogy megtaláltam a tökéletes paleó muffintésztát.

Alapvetően nem rajongok a muffinért, fullasztó, fojtogató száraz tésztájú a legtöbb, és ez igaz, mind a hagyományos, mind a paleó módon készültekre. Na, de ez…! Ez egy csoda. Szaftos, kicsit ragacsos, a reggeli kávé mellé kiváló. Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni! 🙂

muffin

Muffin alaprecept (liszt-, cukor- és tejmentes)

20 dkg banán (hámozva)

10 dkg kókuszreszelék

10 dkg mandulaliszt/őrölt mandula

2-3 tojás (mérettől függ)

1 kk. sütőpor

Extra belevalók:

2 marék málna és 1 marék kesu

2 marék fekete ribiszke – 3 kocka étcsoki

A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A banánokat összetörjük, összekeverjük a többi hozzávalóval. A masszát kettéöntjük.  A kesut összezúzzuk, megpirítjuk, és a málnával együtt beleforgatjuk a masszába úgy, hogy a málna lehetőleg ne törjön össze. A csokit lereszeljük, és a ribizlivel együtt hozzákeverjük a másik adag tésztához. Formába kanalazzuk (összesen nekem 8 laposabb lett), és 25 perc alatt 150 fokon megsütjük.

muffin2

Pofonegyszerű, ugye? 🙂

 

Tetszett ez a bejegyzés? Gyere velem a facebookra is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!