Ez a keksz egyszerűbb, mint egy pofon. De mégis pont ez az oka, hogy felkerült a blogra, mert szeretném, ha látnátok, hogy néhány teljesen hétköznapi hozzávalóból hogy lehet percek alatt nasit varázsolni. Igazi vizsgaidőszakos, kávéba tunkolós finomság, ami villámgyorsan elkészül, és legalább ilyen gyorsan el is fog fogyni.
A kakaó (és ezáltal a jó minőségű csokoládé is) tele van antioxidánsokkal, amelyek a szabad gyökök keletkezését kontrollálják, így védve a DNS-t, valamint bizonyos fehérjéket, és még az öregedés ellen is felvehetjük a harcot. Fenoltartalma jelentősebb, mint a vörösboré, a flavonoidok segítenek az erek rugalmasságának megőrzésében, egy szóval ha jó minőségűt választunk, akkor bizony még táplálhatjuk is a testünket. Bizonyos kutatások szerint csökkenti a szorongást, ami főként a depressziós és pánikbeteg emberek esetében lehet érdekes, stimulálja az agy jutalmazási központját, ami viszont függőség kialakulásához vezethet. Tehát csak ésszel és mértékkel fogyasszuk! 🙂
Kókuszos csokis keksz (liszt-, cukor- és tejmentes)
10+2 dkg kókuszreszelék
10 dkg magas kakaótartalmú csoki
3 púpos evőkanál kakaópor
2-3 ek. xilit/eritrit/méz
5 dkg vaj/kókuszsír
2 tojás
A vajat a tojással és az édesítővel habosra keverjük. Hozzákeverjük a kakaóport, majd a 2 dkg kókuszreszelék. A kókuszreszelék nagyobb részét aprítógépben finomra daráljuk. A csokit apró kockákra vágjuk, és belekeverjük a masszába. Sütőpapírra köröket nyomkodunk, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
Ugye, hogy egyáltalán nem is volt bonyolult?
További szösszenetekért, gyere a facebookra.
Kommentek