Süteményeskert

Süssünk sósat! – sajtkrémmel töltött cukkinis puffancs

Olyan régen készült már sós.

 

Hétfő van, szabadnapos vagyok. Se tanítvány, se munka, bementem a kedvenc órámra, majd itthon készítettem néhány ilyen puffancsot, nehogy véletlenül éhen haljak a szakirodalom-gyűjtögetésben. Szörnyű ez a hétfő, egyszerűen szörnyű. :p

Igaz, hogy már jó ideje véget ért a farsangi szezon, de a tészta ötletét a fánk adta, a sajtkrém pedig passzol hozzá. Mint valami sós eckler-fánk. Ha van medvehagymád azzal is feldobhatod! 😉

 

Sajtkrémmel töltött cukkinis puffancs (liszt- és cukormentes)

Hozzávalók:

2 tojás

2 közepes cukkinis

2 ek. lenmag-darálmány (liszt vagy nagyon finomra darált lenmag)

4 ek. kókusreszelék

negyed fej hagyma

só, bors, medvehagyma, chilli, vagy, amit szeretnél

kókuszzsír a sütéshez

Sajtkrém:

20 dkg valamilyen érettebb sajt

10 deka vaj

A cukkinit és a hagymát finomra reszeljük. A többi hozzávalóval együtt egy tálba összekeverjük, és kis gombócokat formálunk belőle, amiket forró kókuszzsírban kisütünk.

A sajtot lereszeljük és a puha vajjal simává keverjük.

Miután a gombócokat kihűltek, felvágjuk őket, és megtöltjük a sajtkrémmel.

P1180788

További szösszenetekért, gyere a facebookra.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!