Olyan régen készült már sós.
Hétfő van, szabadnapos vagyok. Se tanítvány, se munka, bementem a kedvenc órámra, majd itthon készítettem néhány ilyen puffancsot, nehogy véletlenül éhen haljak a szakirodalom-gyűjtögetésben. Szörnyű ez a hétfő, egyszerűen szörnyű. :p
Igaz, hogy már jó ideje véget ért a farsangi szezon, de a tészta ötletét a fánk adta, a sajtkrém pedig passzol hozzá. Mint valami sós eckler-fánk. Ha van medvehagymád azzal is feldobhatod! 😉
Sajtkrémmel töltött cukkinis puffancs (liszt- és cukormentes)
Hozzávalók:
2 tojás
2 közepes cukkinis
2 ek. lenmag-darálmány (liszt vagy nagyon finomra darált lenmag)
4 ek. kókusreszelék
negyed fej hagyma
só, bors, medvehagyma, chilli, vagy, amit szeretnél
kókuszzsír a sütéshez
Sajtkrém:
20 dkg valamilyen érettebb sajt
10 deka vaj
A cukkinit és a hagymát finomra reszeljük. A többi hozzávalóval együtt egy tálba összekeverjük, és kis gombócokat formálunk belőle, amiket forró kókuszzsírban kisütünk.
A sajtot lereszeljük és a puha vajjal simává keverjük.
Miután a gombócokat kihűltek, felvágjuk őket, és megtöltjük a sajtkrémmel.
További szösszenetekért, gyere a facebookra.
Kommentek