Süteményeskert

1 tojás = 1 palacsinta

Amikor Hollandiában éltem, nagyon sokszor előfordult, hogy nem volt időm főzni. Sütni nem is volt lehetőségem, mert a hollandoknál nem dívik a sütő. Süteményt a boltból vesznek vagy cukrászdából, ha pedig mégis házilag gyártanak valamit, ahhoz is mindenféle tésztaporokat használnak, és egy hétig fűnek-fának erről a konyhai performanszról dicsekednek. Szerintem életükben még egy jó süteményt nem ettek, ez az oka annak, hogy egy nyavalyás pormuffintól euforikus állapotba kerülnek…

Mikrohullámú sütőnk ugyan volt a házban, nagyon univerzális jószágnak tűnt ráadásul, sok mindenhez értett, de a piskótához és az almás pitéhez nem. Így egy-két sikertelen és egyre elkeseredettebb próbálkozás után feladtam a sütisütést, és maradt a stroopwafel meg a gevulde koekjes, amolyan ha már nem ehetek igazi süteményt, akkor csak azért is olyant eszem, amitől kétszeresére nő a fenekem… Jó, ma már tisztán látom, hogy nem volt okos ötlet, de akkor annak tűnt.  😀

keep-calm-and-eat-stroopwafels-2

Szóval mivel nem volt sok lehetőségem az édességgyártásra,  és fánkkal nem mindig volt időm pepecselni, a smoothie-k pedig hullámvasútra küldték a vércukromat (mielőtt megkérdeznéd: a stroopwafel is), ezért kellett valamit találnom, aminek az elkészítése bruttó 2 perc, minimális hozzávaló szükséges hozzá, és sütő nélkül is megvalósítható. Még mielőtt azt mondanád, hogy rágjak kockacukrot, ha már ennyire nem bírok magammal édesség nélkül, de a bazi nagy elvárásaimból nem vagyok hajlandó leadni, elárulom, hogy sikerült belefutnom a neten egy receptbe, amely abszolút megfelelt az elvárásaimnak, és még az édesség iránti fene nagy vágyamat is kellőképpen csillapította.

És hogy némi aktualitást nyerjen a dolog, tegnap volt a Nemzetközi Palacsintanap, amelyet egéritatással töltöttem palacsintatöltögetés helyett. De mivel nem csak a NPN-kor lehet palacsintát enni, ahogy nem csak Valentin-napon kell szerelmesnek lenni (és nem… csak azért sem hagyom, hogy előbújjon a keserű énem, amelyik azt mondaná most, hogy jobban jársz, ha nem akarsz szeretni senkit sem, sem ma, sem holnap, sem Valentin-napon, mert akkor nem tudnak tarkón kólintani egy palacsintasütővel), ezért megkapjátok ma a receptet, hogy holnap, vagy akár már most elkészítsétek, és örüljetek, hogy milyen villámgyorsan lehet palacsintázni.

No, nem is szaporítom tovább a szót, tudom, hogy pattanásig feszültek már az idegeid, jöjjön a recept!

P1170344

Tojáspalacsinta (liszt-, cukor- és tejmentes)

Hozzávalók:

annyi legalább M-es tojás, ahány palacsintát szeretnél

tojásonként 1 kávéskanál eritrit

tojásonként negyed kávéskanál virágszirom-keverék

kókuszzsír a palacsintasütőbe

tölteléknek, amit szeretnél (avokádós csokikrém, mogyorókrém, kakaópor, fahéjas eritrit, stb.)

A palacsinták “tésztáját” egyenként készítjük el. A tojást felverjük az eritrittel és a virágszirom-keverékkel, majd a kókuszzsírral kikent palacsintasütőbe öntjük, szétterítjük, hogy lehetőleg szabályos kör legyen, majd kisütjük, mintha palacsinta lenne. Megtöltjük, mintha palacsinta lenne, feltekerjük, mintha palacsinta lenne, és megesszük, mintha palacsinta lenne.

Nem tudom, ki volt az eredeti ötlet értelmi szerzője, de tuti jófej ember lehet. 😀 És tuti pasi. 😀

P1170351

A virágkeverék:

fénykép0316

Az első képet innen csentem.

További szösszenetekért, kövess a facebookon.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nándor Varga says: (előzmény @PálfiBarbi)

    Köszönöm szépen! Ez a recept nagyon szimpatikus: Nándi

  2. Nándor Varga says:

    PálfiBarbi márc. 22.-i válaszát adja ki állandóan. Miért nem írja le valaki szó és betű szerint hogy mit keressünk?

  3. Nándor Varga says:

    Érdeklődök, hogy mi az a virágsziromkeverék? Hol lehet kapni és milyen változatok vannak?

  4. PálfiBarbi says:

    Szia!
    Kapható, méghozzá a Fűszerész dobta piacra. Erről a termékről van szó: webshop. fuszeresz. hu/viragkeverek_365 (a szóközöket vedd ki, és kiadja)

  5. Fem Ma says:

    mi az a virágszirom keverék ? a google nem ad rá találatot, kivéve párszor ugyanezt a tojáspalacsintát, merthogy már több helyre is átvitték, de azon túl nincs sehol ilyen alapanyag, készítmény, ezért azt gondolom, nem is kapható nálunk.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!