Az ideális szerdák nem telhetnek el valamilyen édesség nélkül. Miért nem? Mert így, a hét közepén az energiaszintem Bélával, a bányászbékával bridzsel, és ha tehetném, olvasáson és filmnézésen kívül nem csinálnék semmit. És éppen amiatt, hogy ne kelljen a fél napot a konyhában töltenem, egy igazán gyors finomságot készítettem, ami tökéletes lehet gasztroajándékként, várt és váratlan vendégek betoppanása esetén, vagy ha nincs kedved sütni, de mégis valami édesre vágysz.
Gyerekkorom egyik nagy kedvencei ezek a hófehér golyók voltak. Na, nem a bolti, mert az dögunalmas (bár a reklámjait mindig nagyon szerettem), hanem, amit nagymamám készített néhanapján. Alig vártam, hogy végre ehetőre dermedjenek, és onnantól kezdve nem volt megállás. Azóta persze az egészségtudatosság került előtérbe, de szerencsére az ázsiai boltok polcain a kókusztejpor megtalálható, így nem volt kérdés, hogy felkerüljön-e a repertoáromba a Raffaello.
Figyelem! Annyira finom, hogy függőséget okoz!
Home-made Raffaello (cukor-, liszt- és tejmentes)
hozzávalók 20 darabhoz:
10 dkg kókusztejpor
1 evőkanál eritrit
40 ml víz
2 nagy evőkanál kókuszreszelék
1 nagy evőkanál kókuszliszt
1 evőkanál kókuszzsír
20 szem mandula
A forgatáshoz:
kókuszreszelék
A vizet az eritrittel egy edényben oldódásig felmelegítjük, ebbe belekeverjük a kókusztejport, a kókuszreszeléket, a kókuszlisztet és a kókuszzsírt. Néhány órára hűtőbe tesszük (vagy fagyasztóba, ha nagyon türelmetlen vagy, amit abszolút megértek :D), majd golyókat formálunk, aminek a közepén egy szem mandula csücsül.
Végül, mert a kókuszból még mindig nem elég, egy tálkába kókuszreszeléket öntünk, amibe beleforgatjuk a golyókat.
Készülj fel rá, hogy ha nem vagy elég gyors a családod megeszi előled. 😉
További kulisszatitkokért, kövess a facebookon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: