Személy szerint nem tartom fontosnak a reggelit, de ha már választanom kell valamilyen paleó süti vagy egy zöldséges-szalonnás-gombás rántotta között, nem kérdés melyikre fog esni a választásom. Ha a rántottára tippeltél, nyertél.
De ha valaki egy ilyen édes-bájos meglepi reggelit dobna nekem össze hajnalok-hajnalán (bár kérdés, hogy van-e olyan személy, aki korábban kel, mint én :D), akkor átértékelném a dolgot, és örömmel lemondanék a rántottáról, ennek a könnyű, de mégis édes finomságnak a javára, amitől tuti nem fogsz egész délelőtt a kajakómától fetrengeni, és jól is laksz vele.
Ha nincs időd korán elkészíteni, nem gond, a nap bármely szakában fogyasztható, ebéd vagy vacsi utáni desszertnek is kiváló, és szerintem nincs olyan, akinek az arcára ne csalna mosolyt. És úgyis ez a cél, nem? 🙂
Szerelmes paleó palacsinták
hozzávalók 2 főre (2×2 tenyérnyi nagyságú palacsintához)
2 tojás
3 ek. gesztenyeliszt
2-3 ek. víz
1 ek. kókusztejszín (pl. Cocomas)
1 ek. eritrit
ízlés szerint mézeskalács-fűszerkeverék
pár csepp citromlé
1 alma
A díszítéshez:
1-2 csík magas kakaótartalmú étcsoki (legalább 70%-os) megolvasztva
bogyós gyümölcs
bármi, ami eszedbe jut (szárnyaljon a fantáziád ;))
Az almát megmossuk, meghámozzuk, és 2-3 mm vastagra szeljük. Egy pici szív alakú kiszúró formával (vagy ha ez nincs, akkor kést is használhatsz) szíveket szurkálunk ki. Én 8-at használtam fel, de ez nem azt jelenti, hogy neked is annyit kell.
A palacsintatésztához a folyékony hozzávalókat a víz kivételével összekeverjük, hozzászitáljuk a gesztenyelisztet, fűszerezzük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsintatészta-sűrűségű legyen. Se nem túl híg, se nem túl sűrű. Nekem nagymamám egyszer azt mondta, hogy a tejtől sűrűbb, de a tejföltől hígabb a tökéletes. Gondolom, nem a ma kapható tejfölökre gondolt, amelyeket egészben lehet kiszedni a dobozból, és szinte habverővel kell őket kikeverni, hogy krémszerűek legyenek…
A palacsintasütőt kókuszzsírral kikenjük, és egymás mellé teszünk két almaszívet, majd erre kanalazzuk a tészta kb. egynegyedét úgy, hogy az almák a palacsinta közepére kerüljenek. Ne ijedj meg, ezek mini-palacsinták lesznek, és hidd el, sokkal könnyebb dolgod lesz, ha kisebbek, mert a nagyokat nehéz megfordítani.
Óvatosan megfordítjuk, megsütjük a másik oldalát is, és így járunk el a maradékkal is.
Hogy ezután mi következik? Ez már a te fantáziádra bízom. Én csokit olvasztottam, málnát vadásztam a fagyasztóban, de inkább megmutatom. 😉
További kulisszatitkokért, kövess a facebookon.
Fogadjunk, hogy nem gondoltál eddig arra, hogy a palacsinták is lehetnek szerelmesek! 😀
🙂 nagyon cukik