Süteményeskert

Szerelmes paleó palacsinták

Személy szerint nem tartom fontosnak a reggelit, de ha már választanom kell valamilyen paleó süti vagy egy zöldséges-szalonnás-gombás rántotta között, nem kérdés melyikre fog esni a választásom. Ha a rántottára tippeltél, nyertél.

De ha valaki egy ilyen édes-bájos meglepi reggelit dobna nekem össze hajnalok-hajnalán (bár kérdés, hogy van-e olyan személy, aki korábban kel, mint én :D), akkor átértékelném a dolgot, és örömmel lemondanék a rántottáról, ennek a könnyű, de mégis édes finomságnak a javára, amitől tuti nem fogsz egész délelőtt a kajakómától fetrengeni, és jól is laksz vele.

Ha nincs időd korán elkészíteni, nem gond, a nap bármely szakában fogyasztható, ebéd vagy vacsi utáni desszertnek is kiváló, és szerintem nincs olyan, akinek az arcára ne csalna mosolyt. És úgyis ez a cél, nem? 🙂

Szerelmes paleó palacsinták

hozzávalók 2 főre (2×2 tenyérnyi nagyságú palacsintához)

2 tojás

3 ek. gesztenyeliszt

2-3 ek. víz

1 ek. kókusztejszín (pl. Cocomas)

1 ek. eritrit

ízlés szerint mézeskalács-fűszerkeverék

pár csepp citromlé

1 alma

A díszítéshez:

1-2 csík magas kakaótartalmú étcsoki (legalább 70%-os) megolvasztva

bogyós gyümölcs

bármi, ami eszedbe jut (szárnyaljon a fantáziád ;))

 

Az almát megmossuk, meghámozzuk, és 2-3 mm vastagra szeljük. Egy pici szív alakú kiszúró formával (vagy ha ez nincs, akkor kést is használhatsz) szíveket szurkálunk ki. Én 8-at használtam fel, de ez nem azt jelenti, hogy neked is annyit kell.

A palacsintatésztához a folyékony hozzávalókat a víz kivételével összekeverjük, hozzászitáljuk a gesztenyelisztet, fűszerezzük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsintatészta-sűrűségű legyen. Se nem túl híg, se nem túl sűrű. Nekem nagymamám egyszer azt mondta, hogy a tejtől sűrűbb, de a tejföltől hígabb a tökéletes. Gondolom, nem a ma kapható tejfölökre gondolt, amelyeket egészben lehet kiszedni a dobozból, és szinte habverővel kell őket kikeverni, hogy krémszerűek legyenek…

A palacsintasütőt kókuszzsírral kikenjük, és egymás mellé teszünk két almaszívet, majd erre kanalazzuk a tészta kb. egynegyedét úgy, hogy az almák a palacsinta közepére kerüljenek. Ne ijedj meg, ezek mini-palacsinták lesznek, és hidd el, sokkal könnyebb dolgod lesz, ha kisebbek, mert a nagyokat nehéz megfordítani.

Óvatosan megfordítjuk, megsütjük a másik oldalát is, és így járunk el a maradékkal is.

Hogy ezután mi következik? Ez már a te fantáziádra bízom. Én csokit olvasztottam, málnát vadásztam a fagyasztóban, de inkább megmutatom. 😉

P1160815

P1160809

– Ezt mind nekem?
– Igen, neked, Csipke.

 

További kulisszatitkokért, kövess a facebookon.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. PálfiBarbi says:

    Fogadjunk, hogy nem gondoltál eddig arra, hogy a palacsinták is lehetnek szerelmesek! 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!