Süteményeskert

Díjat kaptam!

Kaptam egy díjat, és nem is tudtam róla. Ezért kell az ember lányának néha rágugliznia saját magára, mert néha olyan dolgokat tudhat meg, ami amúgy el se jutna hozzá. A Liebster Award díjat Kászonné Dobra Ágnestől kaptam, aki a http://www.dxnkaveklub.hu üzemeltetője. Köszönöm szépen. 🙂

LiebsterAwarddxnkaveklub

 

 

Mint megtudtam, ez egy olyan díj, mely elismeri a blogíró tevékenységét, azt, hogy hasznos tartalmakat oszt meg másokkal.

Ki kaphatja meg a Liebster Award Vándordíjat?

Szabadon odaadhatjuk azoknak, akiknek az írásait jónak, érdekesnek tartjuk, szívesen olvassuk.

Milyen szabályokat kell teljesíteni a díjazottaknak?

Ez egészen egyszerű: a feltett kérdésekre válaszolni kell, és új kérdéseket kell feltenni azoknak, akiknek tovább küldjük. Az új díjazottak létszáma 5 és 11 fő között lehet. (Tetszőleges számban.)

A kérdések, amiket kaptam:

1. Miért kezdtél el blogot írni?

Azzal kezdődött, hogy soha, de soha nem akartam blogolni. Kajákról különösen nem. Úgy alakult, hogy összeakadtam valakivel, aki megkérdezte, hogy mit csinálnék legszívesebben. Rávágtam, hogy sütnék. Ezután jött pár kör “de ennek semmi értelme-de ennek van értelme-de én ebben nem vagyok jó-te ebben jó vagy” meccs, a vége pedig az lett, hogy egy éjszaka bevillant a Süteményeskert név, megtartottuk a keresztelőt, és február 9-én regisztráltam a cafeblogra. Egy biztos, ennek az embereknek mindig hálás leszek.

2. Miről írsz a blogodban és mit szeretnél elérni?

Süteményekről. Néha magamról. De én nem vagyok annyira érdekes, mint a sütemények. A sütemény ráadásul jobb társaság is. Egyrészt, mert nem dumál (fölöslegesen pláne nem), másrészt mert ha valaki már az agyadra megy a folyamatos szócsépléssel, egy szelet sütemény bárkit elhallgattat. Nem akarom a világot megváltani a filozofálgatásommal, aki erre lenne vevő, dobjon egy üzit. 🙂 Mit szeretnék elérni a blogolással? Csak egy hobbit szeretnék, ami egyszer a munkám is lehet.

3. Mit tekintesz a legfőbb eredményednek a blogírásod során?

Volt két próbasütés, de egyelőre a tökéletes helyet még nem találtam a Süteményeskert sütik megteremtéséhez, de ami késik, az éppen jön. 🙂 Kiállítóként részt vettem a X. Jubileumi Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferencián. Decemberben tartottam egy előadást az I-Klubban. Ja, és akkor ha már itt tartunk, elmesélem, hogy egyik este anyukáméknál lebzseltem a boltban, amikor bejött egy úr. Legnagyobb meglepetésemre, mikor közelebb lépett hozzám, az volt az első kérdése, hogy ugye én tartottam előadást az I-Klubban. Én köpni-nyelni nem tudtam, annyira meglepődtem, különösen, hogy ő nem is vett részt az előadáson. Egyébként az ő nevéhez fűződik a Pásztortűz nevű blog. Jót beszélgettünk a házi unicumkészítés rejtelmeiről, Debrecen fejlődő gasztrokultúrájáról (mármint lassan már beszélhetünk arról, hogy a cívisvárosnak van ilyenje), a paleóról pro-kontra. Klassz emberekkel hoz össze a blogolás – ilyen például Gina is, vele és a családjával év végén találkoztam. 🙂 És persze ne feledkezzünk meg a debreceni Paleolit Központot üzemeltető két csodálatos emberről, Ildikóról és Tóniról sem. :))

4. Távlati terveid, céljaid?

Nagyon szeretném, ha azok az emberek is, akik valamilyen betegségből, szimplán egészségtudatosságból, paleóból, fogyókúrából vagy bármilyen más okból kifolyólag nem fogyasztanak hagyományos süteményeket, találjanak egy jó receptet, ami legalább egy kicsit pótolja a megszokott ízeket. Persze, a más sosem olyan, mint az igazi, de minden csak megszokás kérdése. Ezen kívül persze van sok célom, tervem, de ezekről inkább most nem mesélnék. 🙂

5. Milyen kávét iszol és hogyan szereted? (Írhatsz márkát, vagy tejjel, cukorral, feketén, stb.)

Mikor így, mikor úgy. Az I-boltos hosszú kávé sok mindent überel. 🙂

 

 Na, és akkor tovább kellene adnom. Bevallom, én nagyon kevés blogot olvasok, de biztosan össze tudok szedni öt kiemelkedőt. A jelöltjeim ABC-sorrendben:

1. Bunta Anita, aki sminkelni tanítja a népet a blogján keresztül, köztük engem is 🙂 http://diymakeup.cafeblog.hu/

2. Dalla Cucina, akinek a lenyűgöző fotói azonnal beindítják az ember nyálelválasztását 🙂 http://dallacucina.hu/

3. Gökler “Zabkásakirálynő” Krisztina, akinek az instragramja telis-tele gyönyörű képekkel 🙂 http://oatmealqueen.hu/wordpress/

4. Varga Bernadett, akinek nagyon tetszik a stílusa, és az általa bemutatott szettek 🙂 http://fashiography.com/page/2/

5. Viki Saarnit, aki Észtországban él a családjával, és ott alkot multi-kulti finomságokat 🙂 http://vikerforell.cafeblog.hu/

 

Lányok, a kérdéseim:

1. Mikor és miért kezdtél el blogolni?

2. Mi volt a legérdekesebb élményed a blogolással kapcsolatban?

3. Van bakancslistád? Elárulod, mik szerepelnek rajta?

4. Hova utaznál legszívesebben és miért?

5. Mi a kedvenc sütid?

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!