Süteményeskert

Mogyorókrémes pillekönnyű piskóta

A múlt héten sütöttem Eszterházyt és islert is, de mire lencsevégre kaphattam volna őket, elfogytak. Úgyhogy a közeljövőben újrasütöm őket, és remélhetőleg gyorsabb leszek, mint a lelkes kóstolóim. Ennyit a jövőről, most pedig nézzük, hogy mi készült ma.

Tegye fel a kezét, aki szereti a nutellát! Na, ez a recept éppen nektek, nutella-szeretőknek szól. Egyik éjszaka éppen elalvás előtt villant be, hogy kellene valami ilyesmi sütivel színesíteni a palettát. Hát, megszületett.

nutellás2

Mogyorókrémes pillekönnyű piskóta (cukor-, liszt- és tejmentes)

3 tojás

3 púpos ek. mandulaliszt

2-3 ek eritrit

1 csipet só

4 dl kókusztejszín

20 dkg törökmogyoró

2 púpos ek. holland kakaópor

2 ek. eritrit

fél csomag zselatin (kb. 10-15 g)

1 dl víz

fél tábla legalább 70% kakaótartalmú étcsoki

A sütőt 150 fokra melegítjük. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket az eritrit egy részével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját az eritrit másik felével habosra keverjük, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a mandulalisztet. Ezután a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A mogyorót durvára törjük, majd egy serpenyőben megpirítjuk. Az aprítógépben a kakaóporral és 2 ek. eritrittel addig aprítjuk, amíg egy kanalazható-kenhető masszát kapunk. Ha ezzel elkészültünk, a kókusztejszínt kemény habbá verjük, majd ebbe belekeverjük a nutellánkat.

A zselatint 1 dl vízbe csomómentesen feloldunk, felmelegítjük, majd lehűtjük. Mikor dermedni kezd, beleforgatjuk a mogyorós-kókusztejszínes krémbe, és a hűtőben várunk, amíg viszonylag szilárd lesz.

Ezután a piskótára rákanalazzuk a krémet, a tetejére csokit olvasztunk, és örömködünk neki, ha végre megkóstolhatjuk. 😉

nutellás

Tetszett ez a bejegyzés? Gyere velem a facebookra is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!