Süteményeskert

Panna cotta eperrel és pitypanggal

Május első hetében Rómában előnyaralok. Tavaly nyár óta potenciális úti cél az örök város, azonban mikor odakerült a sor, hogy eldöntsem, hova akarok utazni ősszel, inkább Trapanira esett a választásom. Most azonban teljesen váratlanul az ölembe pottyant egy lehetőség. Az égből pottyant lehetőségekkel pedig élni kell, mielőtt más csap le rájuk.

A mai édesség hiába tradicionális és hiába olasz, az apropója mégsem ez, hanem az, hogy felcsaptam dolgozó nőnek, és ahelyett, hogy a konyhában vért izzadva tésztát gyúrnék, és krémet főznék, egy irodában ülök, és a sajtóanyagokkal macázgatok, mint Bridget Jones, miközben a Daniel Cleaverrel értekezem a szoknyám létéről vagy nemlétéről… 😀 Na jó, ez nem teljesen így van, de akár így is lehetne, ami viszont tuti, hogy minden napot fel kell dobni valamivel, és erre a legnagyszerűbb dolog a kék spárgaleves…

blue-soup

…izé. Akarom mondani a panna cotta.

A panna cotta tehát olasz, semmi más nem kell hozzá, mint tejszín, cukor és zselatin. És gyümölcs. És, mondjuk, egy marék pitypang. Úgyhogy ha jót akarsz magadnak, akkor cseréld le a hozzávalók két harmadát, kelj fel reggel 10 perccel hamarabb, szedj egy csokor pitypangot, keverd össze a hozzávalókat, öntsd egy tálba, és rakd be a hűtőbe. A végeredmény: kényeztető, könnyű csemege, ami megkoronázza még azt a napot is, amikor Hugh Grant és Colin Firth úgy dönt, hogy nem verik szét egymást érted, hanem fátylat borítva a múltra, elmennek sörözni.

P1180364

Panna cotta eperrel és pitypanggal (cukor-, liszt- és tejmentes)

Hozzávalók két főre vagy két estére:

2 dl kókusztejszín

1 dl víz

4 ek. eritrit

1 csomag zselatin

5-6 szem eper

1 csokor pitypang

A pitypangok szirmait kitépkedjük, és beáztatjuk, majd néhányszor átöblítjük. Nem vagyok különösebben bacifélő, tekintve, hogy egy évig laborban dolgoztam, és láttam egy-két dolgot, de az ördög nem alszik, úgyhogy áztass, moss, öblíts.

A vizet felmelegítjük, csomómentesre keverjük a zselatint, majd a kókusztejszínt és az eritritet hozzákeverjük.

Az epret megmossuk, felkockázzuk, a krémbe keverjük a pitypangszirmokkal együtt. Keresünk két szimpatikus tálat, igazságosan elosztjuk, és irány a hűtő.

Amilyen egyszerű, annyira finom! 😉

P1180344

További szösszenetekért, gyere a facebookra.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!